Članarina za leto 2023

kategorija opis članarina članarina z družinskim ali invalidskim popustom
A polnoletna oseba - aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z večjim obsegom ugodnosti 65 € 60 €
B polnoletna oseba - aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti 30 € 25 €
B1 polnoletna oseba - oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti  23 €  
S+Š srednješolec ali študent do vključno 26. leta starosti 20 € 16 €
P+O predšolski ali osnovnošolski otrok in mladostnik 9 € 7 €
IN oseba s posebnimi potrebami, z omejenim obsegom ugodnosti 9 € 7 €
D Aktivni člani, ki so polno članarino že  plačali v drugem društvu 10 €  
PDL podporna članarina 5 €  

 

Novi člani za izkaznico (kategorije A, B, B1, S+Š) doplačajo 2€ (enkratno plačilo, kartica je trajna). Otroci dobijo člansko knjižico ob včlanitvi zastonj.

Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov. Invalidski popust lahko koristijo osebe, ki ob plačilu članarine pokažejo Evropsko kartico za invalide; pozor na posebnosti in omejitve.

Članarino lahko poravnate na občnem zboru, vsako prvo sredo v mesecu med 19.00 in 20.00 v planinski pisarni, pri blagajničarki Štefki Brezočnik, na plezanju ob sredah pri Anžeju, poverjenikih ali z nakazilom na TRR društva: IBAN SI56 0417 3000 0700 340 pri NOVA KBM d.d., sklic SI99, v Namen vpišite imena članov, koda namena privzeti OTHR ali ADMG-Administrativne storitve in članarine.

Novi člani prosim izpolnite pristopno izjavo (PDF).

Podrobnosti o članarini najdete na posebni spletni strani PZS clanarina.pzs.si, povzetek:

  • 30-50 % cenejše bivanje v planinskih kočah v Sloveniji in v kočah 13 organizacij Evrope in Kanade.
  • Zavarovanje za odgovornost in reševanje v gorah Evrope in Turčije
  • Cenejša planinska literatura Založbe Planinske zveze Slovenije
  • Številne ugodnosti pri partnerjih (vožnje z žičnico na Golteh, Krvavcu in Kaninu, ugodnejši nakupi (Iglu Sport, Actionmama, Hervis, Alpina idr.), popusti v Thermani Laško in Termah Krka, popust na prevoze z vlaki po Sloveniji, ugodnejša zavarovanja pri Generali zavarovalnici ... ).
  • Članstvo in zavarovanje velja od naslednjega dneva po vpisu v inf. sistem (če plačujete preko TRR in se mudi pošljite še mail na planinci@lovrenc.net) do 31.12. leta članstva.
  • Varne poti, šolanja, skupinske izlete, dejavnosti za najmlajše, planinska literatura in zemljevidi, izposoja planinske opreme

Namenitev dela dohodnine

Dohodninski zavezanci lahko 0.5% dohodnine namenite kateri od organizacij, ki delujejo v javnem interesu. Med njimi je tudi naše planinsko društvo. Izpolnite obrazec (vpišite svoje podatke in višino odstotka do 0,5 %) in ga oddajte na finančnem uradu ali komu od članov upravnega odbora. Zavezujemo se, da bomo sredstva porabili namensko za urejanje planinskih poti in delo z mladimi.